Present no.44

419 kr

Snart finns den här produkten i lager :-) 

Ett paket fyllt med godsaker. 

Levereras inslaget i brun presentlåda med innehållsbeskrivning:

 • Tapenade av oliver, mandel, kapris och en skvätt olivolja, från Italienska olivoljeproducenten Oilala. Fria från konserveringsmedel eller kemiska tillsatser. Passar väldigt bra till tapas och aperitif. Kombinera gärna med crostini, en god italiensk salami och lite extra olivolja för att få en perfekt sälta. Nettovikt: 140 g. 
 • Röd salsa med smaker av paprika, oliver och kapris och en skvätt olivolja, från Italienska olivoljeproducenten Oilala. Fria från konserveringsmedel eller kemiska tillsatser. Passar väldigt bra till kött och kyckling, istället för sås. Kombinera gärna med oliver och mozzarella för att få en perfekt sälta till. Nettovikt: 140 g.
 • Ett dekorativt rött flingsalt från Mill & Mortar, Red Wine Salt Flakes, som har sitt ursprung från underjordiska saltkällor i Villena, Spanien. Efter torkning får saltet dra i ett fylligt rödvin från Prioratdistriktet. Resultatet är ett rödaktigt vackert och aromatiskt salt som passar utmärkt till kött. 80 g.
 • Dilip's Chili. Ekologiska och starka chiliflingor från danska Mill & Mortar, och ursprungligen från Sri Lanka. Passar utmärkt till de flesta maträtter som du vill balansera upp med hetta från solmogen chili.55 g.

 • Ett elegant spray-kit i kartongask med en olivolja i världsklass och en balsamico, 2 x 100 ml. Perfekt att spraya över en god sallad:

  En av världens bästa extra virgin olivoljor med flera års vinster i guldklass och andra utmärkelser från internationella tävlingar. Senaste guldvinsterna erhölls i år, 2018, från prestigefyllda Los Angeles International Extra Virgin Olive Oli Competition och från Athena International Olive Oil Competition. Vi är mycket stolta distributörer i Sverige av den här unika olivoljan som produceras av familjeföretaget Oilala i Apulien i södra Italien. Nyckeln till deras framgång är givetvis en passion för en produkt av allra högsta kvalitet, ur alla aspekter. Olivoljan består av en enda olivsort (monovariety) som heter Coratina och är känd för sina höga halter av hälsosamma polyfenoler (antioxidanter). 

  Coratina-oliver ger en robust olivolja med med gräsiga toner och smak av gröna tomater och kronärtskocka. Angenäm bitterhet och pepprig eftersmak. Häll en skvätt olivolja på den färdiglagade maten, gärna på kryddiga och smakrika rätter. Eller njut av den tillsammans med gott bröd, italiensk salami, brieost och en nypa havssalt. 

  Balsamicon är en reducerad druvmust från producenten Oilala och är tillverkad enligt tradition och utan kemiska tillsatser, i Apulien i södra Italien. När rätt syra är uppnådd vid lagring i stora tunnor, flyttas balsamicon till mindre tunnor av körsbärsträ och valnöt för att ge dess fina karaktär. Njut av balsamicon till sallad, grillat kött och goda ostar.

 • Bruchettine med pesto. Knapriga och underbart välsmakande, kex från italienska Bontá Lucane. Passar utmärkt som snacks och till antipasto. 150g.