I lager.

Present no.43

355 kr

Ett elegant paket fyllt med godsaker. 

Levereras inslaget i svart presentlåda med innehållsbeskrivning:

  • Ett dekorativt rött flingsalt från Mill & Mortar, Red Wine Salt Flakes, som har sitt ursprung från underjordiska saltkällor i Villena, Spanien. Efter torkning får saltet dra i ett fylligt rödvin från Prioratdistriktet. Resultatet är ett rödaktigt vackert och aromatiskt salt som passar utmärkt till kött. 80 g.
  • Ett spännande svart flingsalt från Mill & Mortar, Black Salt Flakes, som har sitt ursprung från underjordiska saltkällor i Villena, Spanien. Efter torkning får saltet dra i aktivt kol. Resultatet är ett väldigt fint dekorationssalt på framförallt ljusa rätter. 80 g.
  • Ett elegant spray-kit i kartongask med en olivolja i världsklass och en balsamico, 2 x 100 ml. Perfekt att spraya över en god sallad:

    En av världens bästa extra virgin olivoljor med flera års vinster i guldklass och andra utmärkelser från internationella tävlingar. Senaste guldvinsterna erhölls i år, 2018, från prestigefyllda Los Angeles International Extra Virgin Olive Oli Competition och från Athena International Olive Oil Competition. Vi är mycket stolta distributörer i Sverige av den här unika olivoljan som produceras av familjeföretaget Oilala i Apulien i södra Italien. Nyckeln till deras framgång är givetvis en passion för en produkt av allra högsta kvalitet, ur alla aspekter. Olivoljan består av en enda olivsort (monovariety) som heter Coratina och är känd för sina höga halter av hälsosamma polyfenoler (antioxidanter). 

    Coratina-oliver ger en robust olivolja med med gräsiga toner och smak av gröna tomater och kronärtskocka. Angenäm bitterhet och pepprig eftersmak. Häll en skvätt olivolja på den färdiglagade maten, gärna på kryddiga och smakrika rätter. Eller njut av den tillsammans med gott bröd, italiensk salami, brieost och en nypa havssalt. 

    Balsamicon är en reducerad druvmust från producenten Oilala och är tillverkad enligt tradition och utan kemiska tillsatser, i Apulien i södra Italien. När rätt syra är uppnådd vid lagring i stora tunnor, flyttas balsamicon till mindre tunnor av körsbärsträ och valnöt för att ge dess fina karaktär. Njut av balsamicon till sallad, grillat kött och goda ostar.

  • Casereccia Verdure. Underbar hantverkspasta från Puglien i södra Italien! Vi samarbetar med en erfaren pastatillverkare som delar våra krav på hög kvalitet och intresse för genuint hantverk. Pastan tillverkas i Italien av 100 % italienskt durumvete och naturliga färger utvunna ur grönsaker. När den kokas minskar intensiteten i färgerna. Pastan har pressats igenom bronsvalsar och genomgått långsam torkning enligt gammal hantverkstradition, som är utmärkande för pasta av hög kvalitet. 500 g.