Om våra olivoljor

Hälsobringande olivolja

Kan något vara gott och nyttigt på samma gång? Ja, givetvis mycket, och inte allra minst olivolja! Nyttigheten beror på två faktorer. Dels är olivoljan bra eftersom den till ca 80% består av enkelomättat fett som sänker det onda kolesterolet LDL och ökar det goda, HDL. Dels innehåller den finare extra virgin olivoljan mycket polyfenoler (antioxidanter) som motverkar hjärt-och kärlsjukdomar, viss typ av cancer och inflammationer. 

De olivoljor vi själva importerar har vi handplockat utifrån kriterierna att de ska ha hög tillverkningskvalitet, vara goda och innehålla hälsosamt höga nivåer av polyfenoler. På våra egenimporterade olivoljor skriver vi ut polyfenolhalten. Lägsta värdet för att ge hälsobringande effekt är 250 mg polyfenoler/1 kg olivolja. Våra olivoljor innehåller 550 - 840 mg polyfenoler/kg. 


Vilken olivolja passar till vad?