Inspiration & Recept

"Varför heter ni Pelella?"

"Varför heter ni Pelella?"

Nu är vi tillbaka i vardagen efter en rolig och inspirerande utställning på Malmö Vin & Delimässan i helgen. Det var...

Läs mer
Lär dig laga godaste tomatsåsen

Lär dig laga godaste tomatsåsen

Det blev en sen lunch idag men det var värt väntan. Jag har alltid varit förtjust i pasta med tomatsås. Och då menar jag...

Läs mer
Antioxidanter och C-vitamin-boost

Antioxidanter och C-vitamin-boost

Jag har blivit mer och mer intresserad av hur antioxidanter kan bidra till en god hälsa. Det finns många vetenskapliga studier som påvisar...

Läs mer
Värt att veta om choklad

Värt att veta om choklad

Choklad. Hur avnjuter du den bäst? En rik kladdkaka med en gnutta vispad grädde som bryter av, en ny spännande pralinsmak eller helt...

Läs mer
Konsten att välja en bra olivolja

Konsten att välja en bra olivolja

Med tiden har jag lärt mig väldigt mycket om olivoljor och fascineras över hur maträtter kan bli mer kompletta med en fin extra...

Läs mer
Ska fin olivolja smaka så här?

Ska fin olivolja smaka så här?

För två år sedan packade vi bilen och reste söderut till Orvieto i Umbrien. Mellersta Italien. Det var en efterlängtad semester...

Läs mer
Oregano är din bästa vän

Oregano är din bästa vän

För ett par år sedan köpte jag pallkragar till trädgården. Tänkte att några örtväxter skulle jag väl...

Läs mer
Baka med olivolja

Baka med olivolja

Supergott och enkelt recept.

En släkting till mig brukar ofta baka ett fantastiskt gott rostbröd som vi ibland får nöjet...

Läs mer
Svart pasta blev en ljus historia

Svart pasta blev en ljus historia

Jag ska vara helt ärlig. 

Jag har varit skeptisk till den svarta pastan. Bläckfiskbläck. Hmm. Är det verkligen gott?...

Läs mer